Apple Watch Series 5 hands-on review

De Apple Learn about Series 5 gaat je zeker niet op dezelfde manier omverblazen als de Apple Learn about 4. Toch is de nieuwe generatie het bekijken waard, mits je de enige grote upgrade hebt gemist op voorgaande horloges.

Terwijl de iPhone jaar na jaar erg hetzelfde aanvoelt, stopte Apple in elke Learn about-serie bijzonder veel moeite om het product écht beter te maken. Aangezien de Learn about 4 vorig jaar is gelanceerd, verwachtten we op voorhand echter niet veel van de 5.

Er is gelukkig een characteristic die onze aandacht trekt, en dat is het continuously-on demonstrate. Dit zorgt ervoor dat het slimme horloge in principe nooit volledig uitgaat. Dankzij de nieuwe schermtechnologie kun je altijd zien hoe laat het is en of je meldingen hebt ontvangen.

Al bij al blijft het echter een peperdure smartwatch, waardoor het van belang is of deze nieuwe serie ook echt zijn geld waard is. Wij gingen ermee aan de slag om te zien dat het geval is.

Apple Learn about 5 releasedatum en prijs

(Describe credit: TechRadar)

Het slimme horloge is naast de iPhone 11 gepresenteerd. Win als de nieuwe smartphonelijn van Apple ligt de Apple Learn about 5 vanaf vrijdag 20 september in de winkels. 

Voor de liefhebbers hebben we het volgende bericht: de Hermes-versie van de Apple Learn about 5 gaat in de verkoop op dezelfde dag als de andere Apple-apparaten, maar de Nike-editie verschijnt drie weken later, op 4 oktober om precies te zijn.

De Apple Learn about 5 is aangekondigd op 10 september en de 40-millimeterversie kost 449 euro bij de open. De 44-millimeterversie haal je in huis voor 479 euro. Het gaat om GPS-easiest edities. De versies met mobiel cyber web verschijnen niet in Nederland en België.

De startprijs van de Apple Learn about 5 is trouwens voor de aluminium case. Deze case verschijnt in de drie bekende kleuren: Gold, Assign Dusky en Silver. Belangrijke toevoeging: de case is dit jaar gemaakt uit 100 procent gerecycled aluminium. 

Je kunt de Apple Learn about ook in roestvrij staal krijgen. Dit kost je minimaal 50 euro meer dan de aluminium versie. De volledige nieuwe titanium bandjes kosten je minimaal 749 euro.

De nieuwe Apple Learn about zal, mits de geruchten waar blijken te zijn, binnenkort beschikbaar komen in een White Ceramic-versie. De beginprijs zou rond de 1300 euro liggen.

Nieuw zijn de Nike-versies van de Apple Learn about met extra bandjes, loops en wijzerplaten. Ook Hermes modellen zien er op papier goed uit, maar het is nog niet bekend wanneer al deze versies naar de Benelux komen.

Create en demonstrate

Zoals gewoonlijk verschijnt de nieuwe Apple Learn about 5 met een helder en levendig OLED-demonstrate. Het scherm is makkelijk afleesbaar en zit prima rondom onze pols.

Hier zit ook de grootste verandering in verwerkt: Apple heeft de ’til op om te activeren’ functie laten vallen, een characteristic waarmee je de tijd of een notificatie kunt zien.

We zijn altijd al onder de indruk geweest van hoe het horloge vrijwel altijd wist wanneer wij naar het apparaat aan het kijken waren, maar dat is nu allemaal voorbij. Je ziet met de nieuwe Learn about 5 alleen een helder, levendig OLED-demonstrate of een flink gedimd scherm met enkel essentiële informatie.

Hieronder zie je het verschil tussen het actieve demonstrate en continuously-on demonstrate:

Afbeelding 1 van 6

(Describe credit: TechRadar)

Afbeelding 2 van 6

(Describe credit: TechRadar)

Afbeelding 3 van 6

(Describe credit: TechRadar)

Afbeelding 4 van 6

(Describe credit: TechRadar)

Afbeelding 5 van 6

(Describe credit: TechRadar)

Afbeelding 6 van 6

(Describe credit: TechRadar)

In onze take a look at vonden we het nieuwe continuously-on demonstrate zeker een welkome toevoeging. We vonden het vooral fijn dat de smartwatch samenwerkt met de Workout-app, zodat je niet meer met je pols hoeft te bewegen om nuttige data te bekijken.

In een snelle elope of intense exercise hoef je nu niet meer extra moeite doen om het schermpje te activeren, en dat is een grote plus. Het is echter onduidelijk in hoeverre applicaties van derden werken met het de nieuwe technologie van Apple. Daar zullen we in de volledige overview veel aandacht aan besteden.

(Describe credit: TechRadar)

(Describe credit: TechRadar)

Vrijwel win zo indrukwekkend vinden we de kijkhoeken van de Apple Learn about 5. Zelfs wanneer het scherm gedimd is en enkel data van het continuously-on demonstrate weergeeft, zie je vanuit vrijwel elke hoek de data die het demonstrate toont.

De 40- en 44-millimeterversies van de Apple Learn about 4 behoudt het bedrijf uit Cupertino voor de vijfde generatie. Dat is niet zo gek, aangezien Apple graag jarenlang aan hetzelfde assemble vasthoudt. Bovendien zou dit nóg meer verschillende bandgroottes creëren.

(Describe credit: TechRadar)

Dingen simpel houden maakt het voor derde partijen makkelijker om applicaties volwassener te maken voor de Learn about Series. We stellen het dan ook op prijs dat Apple vasthoudt aan de huidige groottes. 

Het assemble van de Learn about 5 is zoals verwacht: afgeronde randen met daarin de smalle speakers (die nu tegen rondetijden kunnen melden als je rondjes rent). Ook is de Learn about redelijk waterbestendig (5ATM), waardoor douchen met het horloge geen probleem moet zijn.

De grootste verandering van de Learn about zit hem in de gebruikte materialen: de Apple Learn about 5 is beschikbaar in keramische en titanium versies, om zo in meerdere prijssegmenten te concurreren met andere top rate smartwatches en horloges.

(Describe credit: TechRadar)

De duurdere bandjes voelen prettig aan, maar heel erg onder de indruk waren we niet van de keramische versie toen hij voor het eerst verscheen enkele jaren geleden. Misschien moeten we dat even herformuleren – hij voelde zeker top rate aan, maar niet top rate genoeg om het prijskaartje van Apple te rechtvaardigen.

Misschien zijn we gewoon niet de doelgroep waar Apple zich op richt met deze peperdure versies. Hoewel de kosten van het titanium mannequin wel erg hoog liggen, kan een nieuwe materiaalsoort de upgrade naar de Learn about 5 voor sommigen het laatste zetje geven om over te gaan tot de aankoop.

Er is niet heel veel verschil tussen de Apple Learn about Series 4 en Series 5. Het is voornamelijk een update van het voorgaande mannequin, maar het grote demonstrate en afgeronde hoeken voelen nog altijd fijn aan rondom onze pols. Ook de uitgebreide keuze aan bandjes maakt het een prima optie voor iPhone-gebruikers.

Fitness functies

Apple heeft niet veel toegevoegd wat betreft fitnessmogelijkheden, simpelweg vanwege het feit dat er niet heel veel nieuwe hardware is om mee te werken. 

De ECG-video display blijft, maar dat used to be de headline van vorig jaar en de characteristic begint nu eindelijk medische goedkeuring te krijgen in various landen.

De veelgevraagde characteristic om je slaap bij te houden missen we nog steeds bij de Apple Learn about 5. Ergens is dat ook wel logisch, need de accuduur is niet echt verbeterd. Desalniettemin kun je wel ‘gewoon’ various fitnessoefeningen bijhouden op het horloge, evenals het bijhouden van je vooruitgang op fitnessapparaten.

Buiten dat we de echte bekwaamheid van de wisely being-aspects pas echt goed in een sportschool kunnen testen, geldt hetzelfde eigenlijk voor dagelijks gebruik. We zijn ook erg benieuwd hoe goed de GPS-versie werkt in de echte wereld.

Apple Learn about Series 5 accuduur

(Describe credit: TechRadar)

Apple heeft, wederom,  niet de batterijduur van haar slimme horloge verbetert. Het houdt nog altijd spacious aan de 18 uur die het bij eerdere Watches ook beloofde.

Hoe zich dit vertaalt in de echte wereld inclusief verbeterde processor, daar durven we nog geen uitspraken over te doen. We zien er echter naar uit om te testen of de Learn about 5 zijn mannetje staat tegenover de Samsung Galaxy Learn about Moving 2 en consorten.

De grootste verandering is het continuously-on demonstrate – dat Apple het voor elkaar lijkt te hebben gekregen om dit te realiseren zonder in te hoeven leveren in accuduur is hoogst opmerkelijk. We kijken dan ook uit naar de praktijktest, om te zien of de belofte van Apple stand houdt.

Voorlopig oordeel

(Describe credit: TechRadar)

Behoor jij tot een van de personen die zich hadden voorbereid op een écht gloednieuwe Apple Learn about? Discontinue dan dat enthousiasme maar in een doosje genaamd ‘2020’. De Apple Learn about 5 is namelijk een minieme upgrade van de Learn about 4 in heel veel opzichten.

Het grootste verschil en meteen dé reden om de Learn about 5 te halen is zonder meer het continuously-on demonstrate. We verwachtten niet dat deze technologie dit jaar al op de Learn about zou verschijnen, maar we kunnen niet anders dan stellen dat het bijzonder goed lijkt te werken.

Eigenlijk moet je de Apple Learn about 5 zien als een Apple Learn about 4S met een nieuwe scherm, waarmee hij een klein beetje anders is dan de Learn about 4.

Slecht is de Apple Learn about 5 geenszins. Alle verbeteringen zijn welkom, maar van Apple verwacht menigeen meer. Misschien moet Apple ook wel meer leveren, mits zij nog altijd op kop willen blijven van de smartwatch-industrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *